Естонські військові провели навчання з з винищувачами США

Естонські військові провели навчання з з винищувачами США

Укрінформ
На центральному естонському полігоні Аегвійду відбулися навчання, в яких авіанавідники Сил оборони Естонії коригували бомбометання по наземних цілях американських винищувачів F-16.

Про це повідомляє портал естонського телерадіомовлення. 

"Тут в Естонії в рамках міжнародної співпраці ми проводимо навчання з місцевими авіанавідниками, наприклад, вчора відпрацьовували скидання бомб. І скинули в цілому 24 бомби BDU-33 під коригуванням естонських навідників. Ця робота дає змогу поліпшити комунікацію один з одним, незважаючи на мовний бар'єр або відмінності у метричній системі. Це дуже важливо, тому що ми можемо опинитися разом в бою", - пояснив пілот винищувача F-16 капітан Сет Мюллей.

12 американських винищувачів F-16 базуються на авіабазі Емарі вже місяць. Літаки прибули до Естонії з авіабази в штаті Огайо на міжнародні навчання. Американські льотчики вже взяли участь у ряді тренувальних вильотів, а останні два дні відпрацьовувалася взаємодія естонських і американських військових по скиданню авіаційних бомб. Низька хмарність не стала перешкодою для навчань. На навчаннях застосовувалися спеціальні навчальны бомби без боєзаряду, які димом позначають зону ураження.

Читайте також: Російські "Іскандери" загрожують половині європейських столиць - Грібаускайте

До навчань залучалися також ВПС Швеції, Великобританії, США та Естонії. "Спільні навчання зі шведами проходили у повітряному просторі Швеції, так що контроль за авіацією здійснювали шведи, виняток становив лише літак-заправник. Дозаправка відбувалася у повітряному просторі Естонії й естонські диспетчери координували роботу заправника", - повідомив глава центру управління повітряними операціями, лейтенант Тиніс Пярн.

Як повідомляється, американські ВВС продовжать тренувальні польоти з авіабази Емарі до другої половини березня.

Фото: Арді Халлісмаа/mil.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-