Переслідуваний журналіст

Переслідуваний журналіст "Новой газеты" Феруз залишає Росію

Укрінформ
Журналіст "Новой газеты" Алі Феруз, який кілька місяців перебував у центрі тимчасового утримання через звинувачення в порушенні міграційного законодавства, залишає Росію.

Про це повідомляє "Новая газета".

"Автор "Новой газеты" Алі Феруз, який останні півроку перебував у центрі тимчасового утримання іноземних громадян за порушення правил перебування в країні, пройшов паспортний контроль в столичному аеропорту Шереметьєво і в найближчі години залишить Росію", - йдеться в повідомленні.

"Новая газета" висловила подяку всім, хто підтримував журналіста і надавав йому допомогу.

Минулого тижня Басманний суд Москви дозволив Ферузу виїхати до третьої країни. До цього Московський міський суд призупинив процедуру видворення Феруза в Узбекистан, зобов'язавши його перебувати в установі тимчасового утримання іноземних громадян, де журналіст на той момент вже провів близько півроку. 22 січня Верховний суд скасував рішення про видворення і направив справу Феруза на новий розгляд.

Читайте також: У Росії оштрафували "Новую газету" за статтю опального журналіста

На початку серпня минулого року Худоберди Нурматов (справжнє ім'я Феруза) був затриманий в Москві. Його звинуватили у порушенні міграційного законодавства. Феруз стверджує, що на батьківщині – в Узбекистані – його можуть звинуватити у співпраці з терористичними організаціями, піддати тортурам і вбити. Протягом кількох років він марно намагався отримати притулок або статус біженця в Росії.

Фото: facebook.com/rbc.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-