Прем'єр Австралії заборонив урядовцям секс із персоналом

Прем'єр Австралії заборонив урядовцям секс із персоналом

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл заявив про готовність переглянути Кодекс поведінки міністрів і заборонити урядовцям, незважаючи на те одружені вони чи ні, сексуальні відносини зі своїм персоналом.

Про це повідомляє видання The Australian.

«Неприпустимо, аби міністр мав сексуальні стосунки з тими, хто працює на нього», - заявив австралійський прем’єр.

Причиною для заяв про перегляд Кодексу поведінки міністрів стала скандальна ситуація, що склася з віце-прем’єр-міністром чинного уряду Барнабі Джойсом, який влаштував на роботу в уряд свою цивільну дружину. Опинившись у центрі критики, політик наголосив, що у час, коли жінка влаштувалася в уряд, їх відносини ще не були формальними.

“Справа Джойса порушує сьогодні ... деякі дуже серйозні питання про культуру цього місця, цього парламенту”, - сказав Тернбулл.

За його словами, потреба посилення та конкретизації міністерського кодексу поведінки назріла давно.

Читайте також: Опозиція Австралії стала на захист журналістських свобод

«Я працюватиму над цим документом, аби переконатися, що в ньому чітко викладені цінності щодо поваги робочого місця, цінності взаємоповаги, яких австралійці очікують від нас», - наголосив прем’єр.

Водночас глава австралійського уряду виступив проти відставки віце-прем’єр-міністра, однак на час свого візиту до США наступного тижня відправив останнього у тижневу відпустку, а прем’єрські повноваження передав представникові уряду у парламенті Матіасу Корману.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-