Бомби на Манхеттені: Нью-йоркський терорист отримав довічне

Бомби на Манхеттені: Нью-йоркський терорист отримав довічне

Укрінформ
Чоловік, який півтора року тому підірвав вибуховий пристрій у центрі Нью-Йорка та заклав інші бомби навколо, заявивши, що підтримує ІДІЛ та аль-Каїду, отримав довічне ув'язнення.

Про це йдеться в повідомленні американського телеканалу NBC News.

"Чоловік із Нью-Джерсі, який отримав натхнення від пропаганди ІДІЛ і аль-Каїди, щоб закласти бомби в Нью-Йорку та Нью-Джерсі, отримав довічне ув'язнення після того, як поскаржився, що його дискримінують за його мусульманське походження", - зазначається в повідомленні.

Адвокати запросили присудити своєму підзахисному лише 15-річний термін.

30-річний Ахмед Хан Рахімі був визнаний судом винним у кількох епізодах закладення вибухівки, в тому числі в районі Челсі на Манхеттені, яка спрацювала в смітнику, а також в інших місцях Нью-Йорка, де її було знешкоджено.

На заключному засіданні у вівторок чоловік виступив у суді з незграбною заявою, у якій зазначив, що "не зачаїв ненависті" до когось, але водночас розкритикував ФБР, прокурорів і офіційних представників пенітенціарної системи. Він також стверджував, що відчув величезне розчарування до мусульман з боку американців. Його промова тривала до десяти хвилин, йдеться в публікації.

Читайте також: США розширили список міжнародних терористів, що підпадають під санкції

Рахімі, який народився в Афганістані та згодом переїхав до США й отримав американське громадянство, здійснив напад уранці 17 вересня 2016 року. Він вийшов із будинку з двома вибуховими пристроями, а також валізою, повною маленьких бомб. Нападник намагався вбити якомога більше людей, не розбираючись. Від вибухівки, закладеної ним у районі Челсі, постраждало близько трьох десятків людей.

Фото: Mike Segar / Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-