Макрон ініціює повернення загального військового обов'язку у Франції

Макрон ініціює повернення загального військового обов'язку у Франції

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон має намір повернути в країні загальний військовий обов'язок. За його задумом, усі молоді французи мають проходити військову підготовку, яка триватиме від 3 до 6 місяців.

Про це президент Франції заявив перед поданням відповідного законопроекту на розгляд парламенту, яке заплановане на сьогодні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мова не йде про відродження масового перебування в казармах", - запевнив президент.

За його словами, майбутня служба буде обов'язковою і триватиме "приблизно на квартал" чи навіть "від 3 до 6 місяців".

Читайте також: Макрон пригрозив Сирії силою в разі чергового застосування хімзброї

Президент зазначив, що обов'язковий військовий обов'язок буде "універсальним" для всіх та матиме значний вплив на єднання нації, визначення перед молоддю спільних орієнтирів.

Повернення загального військового обов'язку було серед передвиборчих обіцянок Макрона. Тоді він говорив про термін служби тривалістю один місяць, наразі мова вже йде про термін від 3 до 6 місяців.

Наміри президента викликали суперечки в уряді. Відомо, що експериментальна частина втілення плану в життя може розпочатися вже на початку 2019 року.

Наближений до президента представник правлячої партії Бенджамін Гріво підтвердив рішучість президента, вказавши, що той не відступить від свого наміру.

Як відомо, обов’язкову військову службу у Франції було скасовано 20 років тому, за президента Жака Ширака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-