Кулеба: Росія продовжує шантаж РЄ, розповідаючи про

Кулеба: Росія продовжує шантаж РЄ, розповідаючи про "внески в ПАРЄ"

Укрінформ
У Раді Європи не існує окремих «внесків до ПАРЄ», а заяви про те, що Рада Держдуми РФ не затвердила перерахування внеску «на фінансування Асамблеї за 2018» є нічим іншим, як продовженням шантажу з боку Росії.

Про це Укрінформу сказав Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

«Немає ніяких «внесків до ПАРЄ». Є загальний внесок до бюджету (Ради Європи – ред.). Росія минулого року не виплатила суму значно більшу, ніж загальний бюджет Асамблеї за рік», - сказав дипломат.

Щодо цифр дипломат уточнив, що бюджет ПАРЄ у 2017 році склав 18 млн євро. 

Кулеба вбачає у цій заяві шантаж для щонайшвидшого повернення російської делегації в ПАРЄ.

«А сигнал Москви у перекладі з дипломатичної на людську мову такий - давайте енергійніше повертайте нас в ПАРЄ, інакше грошей не буде. Це продовження шантажу і нічого більше», - сказав Кулеба.

Читайте також: Росія відмовилася платити ПАРЄ внесок за 2018 рік

Як вказано на сайті Ради Європи у 2017 році, бюджет організації склав 454,5 млн євро, внесок Росії мав складати 33 млн євро. 

Як відомо, сьогодні перший віце-спікер нижньої палати парламенту Іван Мельников заявив, що Рада Державної думи Росії не затвердила перерахування внеску Росії на фінансування Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) за 2018, наголосивши, що це рішення не стосується загального внеску в Раду Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-