Масштабну лісову пожежу в Австралії видно з космосу

Масштабну лісову пожежу в Австралії видно з космосу

Фото
Укрінформ
Лісова пожежа, що майже тиждень вирує у двох австралійських штатах (Південна Австралія та Північна територія), досягла настільки значного масштабу, що її можна побачити з космосу.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

"Через потужність та обсяг вогню ми змушені були викликати на допомогу більше екіпажів з навколишніх міст Масштабну лісову пожежу в Австралії видно з космосу", - розповів представник пожежної служби штату Пітер Ікономопулос.

За його словами, першими почали гасити вогонь волонтерські бригади, сформовані представниками корінних народів, які компактно проживають у цій місцевості.

У пожежній службі також повідомили, що залучили підрядників з технікою для створення земляних перешкод на шляху вогню, щоб завадити його розповсюдженню на територію громад аборигенів.

Читайте також: Пожежа у студентському гуртожитку Ужгорода: евакуювали 300 осіб

За інформацією поліції, жителям вогонь не загрожує. Туристам рекомендовано уникати подорожей на захід від шосе Стюарт та Мульга Парк/Вікторі Даунс-роуд.

Загалом впродовж 5 днів вогонь охопив територію понад 125 000 га, що вдвічі перевищує розмір Сінгапуру, Бахрейну чи Тонга.

Зараз пожежники працюють над тим, щоб отримати контроль над вогняною стихією до прогнозованої зміни вітру, який може спрямувати вогонь на поселення Ернабелла.

Фото: NASA/GSFC/JPL-Caltech, SA Police

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-