У Сенаті США підозрюють виробників ліків у загостренні опіоїдної кризи

У Сенаті США підозрюють виробників ліків у загостренні опіоїдної кризи

Укрінформ
Щонайменше п'ять крупних компаній-виробників ліків з опіоїдним вмістом заплатили принаймні $10 млн лобістським фірмам, щоби ті посприяли більшому використанню населенням наркотичних болезаспокійливих.

Про це йдеться у звіті сенатор-демократа Клер Маккаскіл, оприлюдненому в понеділок в Сенаті, повідомило інформагентство Reuters.

"П'ять виробників опіоїдних препаратів, включаючи компанію Purdue Pharma LP, що виготовляє OxyContin, заплатили понад $10 млн адвокатським групам та пов'язаним з ними лікарям, багато хто з яких посприяв втіленню рекомендацій виробників на підтримку (широкого – ред.) застосування болезаспокійливих засобів", - наголошується в доповіді, представленої сенатором.

Читайте також: Наркотична криза в США: Трамп оголосив надзвичайну ситуацію

У звіті також зауважується, що лобістські групи, які отримували пожертвування, разом із компаніями-виробниками "можливо відіграли певну роль у епідемії 2016 року, яка призвела до 42 тис. летальних випадків від передозування опіоїдами".

Доповідь прямо підкреслює, що рекомендації виробників зосереджувалися на застосуванні опіоїдів під час хронічних болів у пацієнтів, причому відбувалося лобіювання проти законів, що обмежували їхнє використання в США.

Сенатор Маккаскіл ініціювала розслідування ролі фармацевтичних компаній у опіоїдній епідемії в США ще в березні минулого року. Це передбачало вивчення внутрішньої документації п'яти провідних компаній з метою встановлення їхніх маркетингової тактики, а також з'ясування, чи знали виробники про небезпеку цих препаратів, що продаються в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-