Airbus виявив дефекти двигунів у літаках нового типу

Airbus виявив дефекти двигунів у літаках нового типу

Укрінформ
Європейський авіабудівний концерн Airbus SE заявив про дефект, виявлений у майже третині зі 113 двигунів американської Pratt & Whitney (P&W), встановлених на літаках A320neo.

Компанія вже попередила про це Європейське агентство з безпеки польотів (EASA), повідомляє Market Watch.

"Нові проблеми у турбовентиляторних авіадвигунах з редуктором (GTF), які постачаються американською компанією Pratt & Whitney, відрізняються від виявлених торік", - йдеться у заяві.

Зокрема, наголошується на ймовірності зупинки двигуна у польоті. У компанії вказують, що проблема може стосуватися третини двигунів. Водночас у компанії Pratt & Whitney заявили, що проблема стосується "обмеженої кількості двигунів", а не всіх, які були поставлені.

За даними Airbus, 113 лайнерів A320neo зараз використовують 18 авіакомпаній в усьому світі. Зокрема, 17 літаків з такими двигунами є у індійських лоукост-перевізників IndiGo і GoAir, де вже заявили про три випадки зупинки двигуна у польоті і три випадки, коли через несправність двигунів літаки повертали на перевірку. Індійські перевізники вбачають вихід у заміні двигунів.

Читайте також: МАУ придбала Boeing нового покоління

У Airbus вказують, що вирішення проблеми займе більше часу, ніж очікувалося.

Цього тижня в Airbus планували оголосити про плани щодо виробництва авіалайнерів у 2018 році. Наразі в компанії не повідомляють, чи відбудеться цей захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-