Вільна торгівля між Австралією і Перу: 99% податків можуть бути скасовані

Вільна торгівля між Австралією і Перу: 99% податків можуть бути скасовані

Укрінформ
Міністр торгівлі Австралії Стівен Чобо та міністр закордонних справ Перу Едуардо Феррейрос підписали у Канберрі документ про створення зони вільної торгівлі між країнами.

Про це повідомляє news.com.

«Австралія та Перу мають спільні підходи до розвитку економіки. Ми обоє вважаємо, що торгівля є важливим інструментом для руху вперед... Ми також погоджуємося з тим, що регіональна економічна інтеграція Азіатсько-Тихоокеанського регіону є дуже важливою, і ми працюємо разом, щоб перейти до цієї програми», - йдеться у заяві сторін.

Як передбачається, Угода надасть австралійським фермерам пільговий доступ до перуанської економіки, яка стрімко розвивається. Зокрема, 99 відсотків податків, з якими сьогодні стикаються австралійські експортери в Перу, будуть скасовані.

Читайте також: Угода про вільну торгівлю з Туреччиною є пріоритетом 2018 року - посол України

За словами австралійського міністра, в Перу є значний попит на австралійську яловичину та цукор. Окрім товарів угода лібералізує і ринок послуг, особливо у сфері освіти.

«Австралійські постачальники послуг сьогодні мають чудові позиції для задоволення цього попиту», - заявив Сітвен Чобо.

Після підписання угода має пройти процедуру громадського обговорення, а згодом її має затвердити австралійський парламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-