Махінації з ліками: у Молдові арештували дев'ятьох

Махінації з ліками: у Молдові арештували дев'ятьох

Укрінформ
Суд сектору Боюкани молдавської столиці Кишинева виніс вердикт про арешт 9 осіб: усі вони підозрюються в махінаціях з лікарськими препаратами.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові, трьох підозрюваних помістили в слідчий ізолятор Національного центру боротьби з корупцією, решту – під домашній арешт.

Серед заарештованих – чиновники від охорони здоров'я, лікарі та представники фармацевтичних компаній.

Двома днями раніше співробітники молдавського Національного центру боротьби з корупцією в рамках кримінальної справи, пов'язаної з корупцією в системі охорони здоров'я, провели масштабні обшуки в Кишиневі, Кагулі, Єдинцях та інших містах країни.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, лікарі за попередньою змовою з представниками фармацевтичних компаній і зі згоди чиновників від охорони здоров'я виписували пацієнтам певні препарати, радячи їм купувати ці препарати в певних аптеках.

За "надані послуги" лікарі отримували від представників фармацевтичних компаній гроші, а також туристичні путівки у зарубіжні країни. Слідчим стало відомо, що пацієнтам намагалися виписувати якомога більше препаратів, зокрема, з числа тих, у яких залишалося кілька місяців до закінчення терміну придатності.

Читайте також: МОЗ закликає українців не купувати ліки з недоведеною ефективністю

Згідно із законодавством Молдови, якщо провина лікарів і чиновників буде доведена, їм загрожує тюремне ув'язнення терміном від шести до десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-