США посилюють взаємодію у сфері кібербезпеки з Францією

США посилюють взаємодію у сфері кібербезпеки з Францією

Укрінформ
На тлі зростаючих загроз кібервтручання з боку Росії, Китаю та інших країн і організацій у внутрішні справи західних держав, Сполучені Штати і Франція здійснюють кроки щодо посилення взаємодії у сфері кібербезпеки.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому в п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати і Франція поглибили спільні зобов'язання щодо відкритого, операційно-сумісного, надійного та безпечного кіберпростору в рамках двостороннього діалогу з питань кібербезпеки на державному рівні. 

Читайте також: Палата представників прийняла законопроект на підтримку кібер-безпеки України

Зокрема, 7-8 лютого відбулося засідання комісії двох держав, де були "розглянуті підходи для вирішення національних проблем у галузі кібербезпеки, шляхів зміцнення міжнародної безпеки та стабільності в кіберпросторі, а також поновлення дипломатичних зусиль та зусиль з нарощування потенціалу, пов'язаного з кібертехнологіями".

Як підкреслили в Державному департаменті США, дискусії зосереджувались на методах "боротьби з ворожою кібердіяльністю", в тому числі, з боку урядових установ окремих держав, а також на протидії використанню Інтернету в цілях тероризму й кіберзлочинності.

"Сполучені Штати і Франція підтвердили свою прихильність відповідальній поведінці держав у кіберпросторі, грунтуючись на положеннях існуючого міжнародного права, а також прихильності неофіційним нормам поведінки держав у невоєнний час та імплементації практичних заходів щодо зміцнення довіри", - зазначається в документі.

З американського боку в кібердіалозі із Францією взяли участь представники Міністерства з питань міжнародних комунікацій та інформаційної політики США, Державного департаменту, Міністерства оборони, Ради національної безпеки, Міністерства юстиції, Мінторгівлі, Міністерства внутрішньої безпеки, ФБР, Національної розвідки та інших офіційних структур США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-