Шульц пояснив причину відмови очолити МЗС Німеччини

Шульц пояснив причину відмови очолити МЗС Німеччини

Укрінформ
Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц заявив, що ставить інтереси партії і спільної справи вище за особисті амбіції.

Так політик пояснив у Twitter своє рішення відмовитися від претензій на посаду глави МЗС Німеччини в новому уряді.

"Я відмовляюся приєднатися до федерального уряду і сподіваюся, що це покладе кінець кадровим дебатам у рамках СДПН. Ми всі робимо політику заради людей в цій країні. Це означає, що мої особисті амбіції стоять після інтересів партії", - написав політик.

Більш широке пояснення він опублікував на сайті СДПН.

У ньому Шульц зазначає, що узгоджена коаліційна угода вирізняється тим, що може покращити життя людей у багатьох областях. Він заявив, що гордий тим, що в документі вдалося відстояти соціал-демократичні вимоги про освіту, догляд за хворими, пенсії, працевлаштування та оподаткування, що було умовою участі цієї політсили в коаліції. "Однак через обговорення моєї персони я бачу, що успішне голосування стає ризикованим. Тому я заявляю про свою відмову від приєднання до федерального уряду і водночас щиро сподіваюся, що це закінчить кадрові дебати в СДП", - іще раз наголосив Шульц. 

Читайте також: Шульц уже не претендує на крісло глави МЗС Німеччини – Welt

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого було оголошено, що Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз, а також СДПН успішно завершили переговори про формування урядової Великої коаліції. Тоді ж стало відомо, що на посаду глави МЗС Німеччини може претендувати Шульц.

Однак, за даними німецьких ЗМІ, Шульц зазнав критики, передусім, у лавах власної партії, яка має ще висловити своє ставлення до Великої коаліції шляхом загального голосування, яке пройде на початку березня. Шульца обвинувачують у тому, що він кілька разів змінював свій курс: відразу після виборів 24 вересня він заявляв про те, що не працюватиме в уряді Ангели Меркель, однак пізніше передумав.

Раніше Шульц оголосив, що 2 березня також залишить посаду голови СДПН, яку обіймав рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-