Варшава обурилася рішенням Європарламенту звільнити віце-президента

Варшава обурилася рішенням Європарламенту звільнити віце-президента

Укрінформ
Варшава вважає "поганим" рішення Європейського парламенту про звільнення представника її країни, політика правлячої у Польщі партії "Право і справедливість" (PiS) Ришарда Чарнецького з посади віце-президента законодавчого органу ЄС.

Про це заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович в ефірі Польського радіо в п’ятницю. 

"Вважаю, що, без сумніву, це - погане рішення. Воно не допомагає зміцнювати демократію в європейських інституціях, у даному випадку - в Європарламенті", - заявив Чапутович.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент достроково звільнив депутата від Польщі Чарнецького з посади віце-президента законодавчого органу ЄС за "негідну поведінку" стосовно іншого євродепутата з Польщі. Під час таємного голосування звільнення Чарнецького з посади підтримали 447 депутатів, що є конституційною більшістю в ЄП. У своєму блозі Чарнецький назвав євродепутата Ружу Тун "шабровніком" (пол. - мародер, який в роки Другої світової війни грабував чуже майно і співпрацював з нацистами).

Читайте також: Віце-президента Європарламенту звільнили з посади за "негідну поведінку"

Ініціаторами дострокової відставки Чарнецького з посади віце-президента виступили лідери політичних груп.

Після свого звільнення Чарнецький заявив, що це вписується у "послідовні дії проти Польщі". Він сказав, що його відставку ініціювали ті ж сили, які в листопаді підтримали введення в дію статті угоди про ЄС, що передбачає запровадження санкцій проти Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-