РФ активніше вербуватиме західних політиків і бізнесменів - естонська розвідка

РФ активніше вербуватиме західних політиків і бізнесменів - естонська розвідка

Укрінформ
Росія в 2018 році продовжить вести інформаційну війну, роблячи дедалі більше спроб завербувати західних політиків і бізнесменів.

Про це йдеться у звіті Департаменту зовнішньої розвідки "Естонія в міжнародному середовищі безпеки 2018", повідомляє Postimees.

"У Росії дедалі більше вірять, що країна змушена вести приховану політичну боротьбу з усім західним світом, і цей самообман підживлюється поступовим розширенням впливу й інформаційною війною. Це означає ще більше неправдивої інформації і дедалі більше спроб завербувати західних політиків, бізнесменів і лідерів думок", - прогнозують експерти.

Департамент звертає увагу також на мережу агентів Росії, яку Москва використовує для активного втручання і впливу на процес ухвалення рішень в Європі. "Особливо шукають чуйних євродепутатів, але не можна виключати і політиків місцевого або державного рівня", - йдеться в звіті.

Читайте також: Росія відкрито втручається у політичні процеси в Молдові - декларація

Як зазначають в естонській зовнішній розвідці, хоча після президентських виборів у США стало відомо про зростання махінацій Кремля на заході, це не налякало Москву і вона продовжує підривну роботу - хакерство, легітимізм і поширення неправдивої інформації. Таким чином, підтримуються потрібні Кремлю європейські політики, стверджується в звіті.

"Відносно Естонії, Латвії і Литви ми побачимо в 2018 році спроби пропагандистської машини Кремля применшити й очорнити значущість святкування століття держав. Звичайно, становлять великий інтерес для Росії осінні парламентські вибори в Латвії. Інформаційні атаки на союзницькі війська НАТО в Естонії, Латвії і Литві продовжуватимуться як мінімум на рівні 2017 року", - вважають естонські експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-