Молдова визнає Придністровські дипломи про вищу освіту

Молдова визнає Придністровські дипломи про вищу освіту

Укрінформ
Уряд Республіки Молдова затвердив процедуру визнання документів про вищу освіту, виданих навчальними закладами Придністровського регіону.

Про це повідомили в прес-службі уряду, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Рішення уряду про визнання документів про вищу освіту, виданих навчальними закладами Придністровського регіону, зокрема, Тираспольським університетом імені Тараса Шевченка, створює сприятливі передумови для придністровських випускників, що бажають продовжити навчання або працевлаштуватися за кордоном», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Додон каже, що Київ може допомогти з врегулюванням у Придністров'ї

Рішення про визнання придністровських дипломів було прийняте в контексті зобов'язань, які взяли на себе Кишинів і Тирасполь в рамках переговорів щодо Придністровського врегулювання, а також відповідно до підписаними в листопаді 2017 року протокольними угодами між представниками офіційного Кишинева та невизнаного Придністров'я.

Читайте також: Анонсовано першу в цьому році зустріч представників Кишинева і Тирасполя

Процедура визнання придністровських документів про вищу освіту була розроблена на основі рекомендацій європейських експертів, а також згідно з положеннями Гаазької конвенції про легалізацію документів від 05 жовтня 1961 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-