Коаліційна угода в Німеччині засуджує агресію Росії в Криму і на Донбасі

Коаліційна угода в Німеччині засуджує агресію Росії в Криму і на Донбасі

Укрінформ
Канцлер Німеччини Анґела Меркель і Мартін Шульц досягли в середу угоду про створення коаліційного уряду. 

Щоб покласти край багатомісячній кризі в країні, канцлер була змушена погодитись на передачу партнерам із Соціал-демократичної партії важливого Міністерство фінансів, пише Голос Америки з посиланням на Associated Press.

Тепер Соціал-демократична партія мусить здобути підтримку з боку своїх скептичних членів для схвалення угоди з очоленою Меркель Християнсько-демократичною партією. А до складення присяги новим урядом ще потрібно кілька тижнів. Соціал-демократи, за всіма ознаками, очолюватимуть міністерства закордонних справ, праці і фінансів. 

Голова Соціал-демократичної партії і колишній президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що після досягнення угоди Німеччина повернеться до активної і провідної ролі в ЄС. Згідно з угодою, Німеччина також платитиме більше до бюджету ЄС.

Читайте також: Майбутній уряд ФРН пропонує для Африки "План Маршалла"

В коаліційній угоді соціал-демократів з християнськими демократами йдеться також про Україну. Вони підтримали ідею відновлення територіальної цілісності України і заявили, що сприятимуть мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі. Німеччина сприятиме стабільності в Україні і готова надати кошти для відбудови Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-