Forbes оприлюднив рейтинг багатіїв у криптовалюті

Forbes оприлюднив рейтинг багатіїв у криптовалюті

Укрінформ
Американське видання журналу Forbes опублікувало перший рейтинг найбагатших людей, які заробили та мають свій статок у криптовалюті.

Загалом до цього переліку потрапили 19 осіб, повідомляє Укрінформ.

Так, найбагатшою людиною у світі криптовалюти визнаний 57-річний виконавчий голова компанії Ripple Кріс Ларсен. Його особистий статок оцінюється у $7,5- $8 млрд.

До першої п'ятірки також увійшли 53-річний засновник платформи Ethereum Джозеф Любін (статок – від $1 до $5 млрд); 41-річний керівник компанії Binance Чанпенг Чжао ($1,1- $2 млрд); співзасновники Winklevoss Capital брати Кемерон і Тайлер Вінклевос ($900 млн – $1,1 млрд) та 54-річний інвестор Меттью Меллон ($900 млн - $1 млрд).

Статок останнього, 19-го за ліком у списку Forbes – засновника компанії Upbit Сонга Чі-Хьюнга – оцінюється у $350 - $500 млн.

"Зараз налічується близько 1,5 тис. крипто-активів, вартість яких становить $550 млрд, що на 31% більше, ніж на початку 2017 року. Хоча ціни на криптовалюту продовжують дико зростати, біткоїн впав майже на 50% від свого піку", - зазначає видання. 

Читайте також: За Bitcoin вже дають менше $7 тис

Це пояснюється тим, що криптовалюта хоч і має справжню цінність, однак вона є віртуальною, нестабільною та спекулятивною. Частково її ціна зростає через попит на чорному ринку та його зміцнення через те, що багато людей намагаються таким чином уникнути податків, насамперед, люди з великим статком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-