ЄС може покарати Британію санкціями - The Guardian

ЄС може покарати Британію санкціями - The Guardian

Укрінформ
Європейський Союз зможе запровадити санкції проти Великої Британії під час перехідного періоду Brexit, обмеживши доступ до єдиного ринку ЄС британським компаніям.

Про це пише The Guardian із посиланням на юридичний документ, складений Європейським Союзом, який є у розпорядженні видання. 

"Брюссель матиме повноваження покарати, за бажанням, Велику Британію під час перехідного періоду Brexit, обмеживши доступ до деяких частин єдиного ринку ЄС  британським компаніям", - йдеться у документі ЄС.

Решта 27 країн хочуть мати змогу діяти проти Великої Британії без проходження можливої довгої процедури у Європейському суді, якщо вони вважатимуть, що Велика Британія порушила закон ЄС.

Запровадження конкретних санкцій для "скасування певної вигоди на внутрішньому ринку" дасть змогу ЄС покарати Велику Британію без дострокового припинення перехідного періоду та без ризику зашкодити своїм економічним інтересам.

Самі ж санкції можуть включати застосування тарифів на товари, контролю на митниці або скасування угоди про Єдине небо Європи, яка надає право британським перевізникам літати між Британією та європейським континентом.

Читайте також: Британія не залишиться у митному союзі ЄС після Brexit - ЗМІ

У документі не зазначено, які саме дії Британії можуть призвести до застосування санкцій, однак ЄС вже висловив стурбованість через те, що британський уряд може після Brexit обмежити права громадян європейських країн, які проживають на території Сполученого Королівства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-