Спікер Канду: В Молдові є «резервний» президент

Спікер Канду: В Молдові є «резервний» президент

Укрінформ
Голова парламенту Молдови Андріан Канду заявив, що у разі відмови президента підписати закон про внесення до Конституції сінтагми «європейська інтеграція» його може підписати «резервний президент» в особі прем'єра або спікера.

Про це він заявив на брифінгу за підсумками спільного засідання уряду та парламенту, яке відбулося в Кишиневі, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові. 

«У разі повторної відмови президента Додона підписати введені парламентом поправки до Конституції (про європейську інтеграцію як стратегічний вектор розвитку держави - ред.), у нас є резервний президент в особі спікера або прем'єр-міністра. Проте все це стане ясно лише після затвердження поправок до Конституції й відповідного рішення Конституційного суду», - зауважив спікер. 

Читайте також: У Гагаузії виступили проти включення євроінтеграції до Конституції Молдови

Раніше правляча в країні коаліція на чолі з Демократичною партією внесла до парламенту законопроект про внесення поправок до Конституції. В документі пропонується включити в Основний закон країни статтю про європейську інтеграцію як стратегічний зовнішньополітичний вектор держави. 

Президент Ігор Додон вже заявив, що закон не підпише. 

До того президент Молдови відмовився підписати закон про протидію російській пропаганді. Конституційний суд тимчасово позбавив главу держави повноважень, а закон, згідно з вердиктом КС, підписав виконувач обов'язків президента - голова парламенту Андріан Канду. 

Аналогічна ситуація сталася і в жовтні 2017 року, коли Додон відмовився підписати указ про призначення міністра оборони Еуджена Стурзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-