Пучдемон може сформувати

Пучдемон може сформувати "символічний" уряд Каталонії у Брюсселі - ЗМІ

Укрінформ
Лідери каталонських партій, що підтримують незалежність регіону від Іспанії, обговорюють план, який би дозволив Карлесу Пучдемону зберегти вплив у регіоні за відсутності можливості бути обраним главою уряду.

Про це повідомляє EUobserver

"Пучдемон воліє змінити регіональний закон, аби створити "Раду республіки", якою він би міг керувати з Брюсселя паралельно з офіційним каталонським урядом у Барселоні", - пишуть каталонські ЗМІ.

Відповідно до плану, який Пучдемон обговорює з керівниками інших каталонських партій, він буде приведений до присяги Асоціацією муніципалітетів за незалежність з метою формування "законного та символічного" уряду в Брюсселі. А тим часом парламент Каталонії у Барселоні обере лідера регіональної виконавчої влади - такого собі "оперативного" керівника.

Читайте також: Пучдемон заперечує, що відмовився від керівництва Каталонією

Утім, Верховний суд Іспанії вже заявляв, що Пучдемон може бути обраний лише за умови його фізичного перебування у парламенті, з дозволу суддів.

Як відомо, Пучдемона, колишнього голову каталонського уряду, підозрюють у незаконному проголошені незалежності Каталонії наприкінці жовтня 2017 року.

Він втік до Бельгії після того, як 27 жовтня парламент Каталонії ухвалив декларацію про незалежність регіону, порушивши Конституцію Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-