У російську армію хочуть повернути замполітів

У російську армію хочуть повернути замполітів

Укрінформ
У російській армії планується створити на базі існуючих виховних структур Головне військово-політичне управління.

Про це повідомив "Інтерфаксу" заступник голови Громадської ради при Міноборони РФ Олександр Каньшин.

"Такий організаційно-політичний та ідеологічний орган доцільно формувати на базі нині діючого Головного управління по роботі з особовим складом (ГУРОС) Збройних сил - правонаступника колишнього главку з виховної роботи. Нове головне військово-ідеологічне управління повинне мати досить великі повноваження і чітку вертикальну структуру в масштабі Збройних сил - від роти до видів і родів військ і замикатися на міністерство оборони Росії", - сказав Каньшин.

За його словами, мова повинна йти не про просте перейменування ГУРОС, а про "посилення морально-ідеологічної складової" в російській армії в умовах глобального інформаційно-психологічного протиборства". Каньшин також встановив спадкоємність між планованим органом та практикою радянської армії, нагадавши, що вперше політичні органи були створені в серпні 1917 року, а потім цей досвід був "затребуваний" і реалізований у Збройних силах СРСР.

Читайте також: У Європарламенті закликають режим Путіна припинити переслідування опозиції

Політичне управління (пізніше – Головне політичне управління Червоної армії (Радянської армії) — центральний військово-політичний орган управління, який здійснював партійно-політичну роботу у Збройних силах РРФСР і СРСР, що існував у 1919-1991 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-