Ердоган розповів Макрону про хід воєнної операції в Сирії

Ердоган розповів Макрону про хід воєнної операції в Сирії

Укрінформ
Президенти Туреччини та Франції Реджеп Тайїп Ердоган та Емануель Макрон в ході телефонної розмови обговорили хід операції «Оливкова гілка».

Про це повідомляє турецьке видання Hurriyet Daily News.

«Операція спрямована на очищення Афріну від незаконних угруповань Робочої партії Курдистану (PKK), партії «Сирійсько-курдський демократичний союз» (PYD), її збройного крила - підрозділів Народного захисту (YPG) та ІДІЛ», - передає видання слова Ердогана.

Наразі у Єлисейському палаці не повідомляють про подробиці розмови двох лідерів, 3 лютого президент Макрон перебував з офіційним візитом у Республіці Сенегал. 

Також в ході Ердоган торкнувся теми транскордонних ракетних ударів, здійснених YPG по прикордонних турецьких провінціях Хатай та Кіліс.

Читайте також: Кількість загиблих при ударах турецьких ВПС мирних жителів Сирії досягла 150

Президент Туреччини також вказав, що окрім операції у Афріні, у його країни немає планів щодо інших сирійських територій.

Як відомо, нещодавно Макрон закликав Туреччину не перетворювати нинішню операцію в Сирії на повномасштабне вторгнення в країну, на що прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що у французького лідера склалося нерозуміння ситуації, а міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу зазначив, що думка про порушення міжнародного права є образливою для його країни.

"Я зазначаю, що реакція турецького міністра закордонних справ, мабуть, означає, що (операція – ред.) є не що інше, як захист кордону, і що Туреччина не має наміру йти далі, ніж позиції, які вона займає сьогодні, або залишатися в цьому регіоні довгостроково", - цитує видання слова Емануеля Макрона, сказані 3 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-