Негода у Франції: у 12 департаментах — небезпека через сніг, в 11 — через повені

Негода у Франції: у 12 департаментах — небезпека через сніг, в 11 — через повені

Укрінформ
У двадцяти трьох департаментах у Франції оголошено передостанній з чотирьох, помаранчевий рівень небезпеки через несприятливі погодні умови.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Помаранчевий рівень небезпеки почне діяти в ніч з неділі на понеділок з 4 години та орієнтовно триватиме до 16-ї години в понеділок. В деяких департаментах наразі значні снігопади, незвичні для цієї місцевості, тому завтра можливі ускладнення у русі транспорту», - зазначають у метеослужбі.

Зокрема, у дванадцяти департаментах оголошено небезпеку у зв'язку зі снігопадами та ожеледицею, в одинадцяти - через повені або їх загрозу.

Наразі висока вода і загроза нових підтоплень зберігається в північних регіонах, снігопади ж накрили переважно центральні регіони.

Метеорологи прогнозують, що товщина снігового покриву у рівнинній місцевості становитиме від 2 до 5 см, подекуди 10 см; у горах – 10-20 см на висоті більше 500 м і 20-30 см на рівні вище 1000 м.

Синоптики зазначають, що після порівняно м’якого та теплого січня у лютому французів очікує похолодання, морози та сніг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-