Ірак розпочинає масштабну зачистку від ІДІЛ

Ірак розпочинає масштабну зачистку від ІДІЛ

Укрінформ
Ірак заявляє про початок масштабної військової операції зі звільнення території країни від залишків бойовиків "Ісламської держави".

Про це повідомляє DW

"Ірак заявив у суботу, 3 лютого, про початок масштабної військової операції у західній провінції Анбар уздовж кордону із Саудівською Аравією. Метою операції є зачищення пустельної території від залишків бойовиків "Ісламської держави" ("ІДІЛ"). В операції беруть участь підрозділи іракської армії, бійці місцевих племен, а також авіація коаліції під проводом США", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Трамп: Ми звільнили майже 100% Сирії та Іраку від ІДІЛ

Військові заявляють, що у перші години операції було захоплено десятки вибухових пристроїв та транспортних засобів, які належали ісламістам.

Як відомо, "ІДІЛ" захопила значну частину території Іраку в 2014 році. Подальша війна з ісламістами призвела до того, що 2,6 мільйона іракців стали внутрішньо переміщеними особами. У грудні 2017 року прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив, що вся територія його країни є "цілковито звільненою" від "ІДІЛ". Однак у суботу, 3 лютого, прем'єр заявив, що в країні продовжують діяти окремі підрозділи терористів, "особливо у віддалених пустельних районах". Аль-Абаді заявив, що пріоритетною задачею його уряду є відновлення регіонів, які контролювалися екстремістами "ІДІЛ".

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-