Бабаки напророчили Канаді пізню весну

Бабаки напророчили Канаді пізню весну

Укрінформ
Два найвідоміші канадські бабаки передбачали пізній прихід весни у східній частині Канади.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, бабак Сем із провінції Нова Шотландія та Уїн із Манітоби спрогнозували ще шість тижнів зими.

Однак їх не менш відомий «колега» Віллі із Онтаріо зробив інший прогноз. Згідно із його поведінкою, вже незабаром слід очікувати на прихід теплої погоди.

Прикметно, що під час цьогорічної церемонії бабак Сем спробував втекти із загону, в якому утримувався усю зиму. На шляху до свободи він навіть вкусив журналіста, який намагався спинити його. Однак, наміри тварини залишилися нереалізованими і після нетривалої гонитви його все ж повернули до нори.

Згідно із традицією, якщо бабак не побачить своєї тіні після того, як вибереться з нори 2 лютого, слід очікувати ранньої зими. Якщо ж він злякається власної тіні й сховається назад – зима триватиме іще 6 тижнів.

Додамо, що головний світовий бабак-метеоролог Філ із Пенсильванії передбачив затяжну зиму.

Читайте також: Харківський бабак Тимко передбачив ранню весну

Як повідомляв Укрінформ, весну через шість тижнів передбачив популярний на Харківщині чотирилапий синоптик - бабак Тимко, який живе разом з іншими тваринами на біостанції Харківського національного університету ім.Каразіна в селищі Гайдари Зміївського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-