У Німеччині - вирішальний раунд коаліційних переговорів

У Німеччині - вирішальний раунд коаліційних переговорів

Укрінформ
Представники Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів, Соціал-демократичної партії Німеччини в розширеному колі пішли у п'ятницю в другій половині дня на вирішальний раунд коаліційних переговорів.

Перед їх початком лідери партій дали журналістам короткі коментарі щодо своїх очікувань, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Ми починаємо вирішальний етап переговорів. Робочі групи дуже активно попрацювали, тепер треба все це звести разом і прояснити пункти, за якими є розбіжності", - заявила лідер ХДС Ангела Меркель.

Вона зазначила, що залишається ще цілий ряд дуже серйозних пунктів розбіжності. "У нас є воля до того, щоб їх подолати, але залишається дуже багато роботи. Думаю, у нас може вийти, але проблеми ще не вирішені", - визнала канцлер.

Водночас, керівник ХСС Хорст Зеєхофер висловив упевненість, що "найближчими днями ми все зможемо зробити, але чекає багато роботи".

Читайте також: У Берліні почалися коаліційні переговори

Голова СДПН Мартін Шульц сподівається, що учасники переговорів просунуться вперед, але для його партії "також дуже важливо, щоб можна було без тимчасового тиску докласти зусиль і піти на необхідні кроки компромісів і зробити так, щоб Німеччина отримала дійсно стабільний уряд". Він підкреслив, що партії знаходяться в ситуації, коли "треба дуже серйозно і дуже детально проаналізувати останні пункти, за якими можна говорити і де можливі компроміси".

Як уже повідомлялося, учасники переговорів раніше висловлювали надію на те, що зможуть завершити переговори 4 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-