У Трампа не виключають військових дій у випадку нових хіматак у Сирії

У Трампа не виключають військових дій у випадку нових хіматак у Сирії

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа готова до військових дій проти сирійських урядових сил у разі необхідності, щоб запобігти використанню хімічної зброї.

Про це "Радіо Свобода" заявили 1 лютого американські високопосадовці, які побажали залишитися анонімними.

"США занепокоєні тим, що уряд Сирії може розробляти нову хімічну зброю і нові засоби для її застосування... Режим сирійського президента Башара Асада продовжує періодично застосовувати отруйні речовини в невеликих обсягах", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: США дадуть ООН $350 тис. на розслідування злочинів у Сирії

За їхніми словами, в разі, якщо міжнародна спільнота не діятиме швидко і не посилить тиск на Асада, сирійська хімічна зброя може поширитися за межі Сирії, можливо, навіть до США.

За даними комісії ООН для розслідувань щодо Сирії, від початку конфлікту в цій країні 2011 року нараховано 33 випадки застосування хімічної зброї, і 27 із цих нападів здійснили саме сирійські урядові війська.

Читайте також: "Білі шоломи" заявляють про сімох загиблих від авіаудару РФ у Сирії

Зокрема, сирійську армію звинувачували в авіаударі в Хан-Шейхуні (провінція Ідліб) в квітні минулого року. Тоді від отруєння газом зарином загинули понад 80 цивільних жителів, серед яких щонайменше 30 дітей, сотні людей постраждали.

Режим Башара Асада відкидає звинувачення в причетності до хімічних атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-