Панамагейт: Швейцарія покарала

Панамагейт: Швейцарія покарала "дочку" російського Газпромбанку

Укрінформ
Швейцарський регулятор ринку FINMA завершив розслідування на основі даних "Панамських документів" та покарав "дочку" російського "Газпромбанку" через недостатню протидію можливому відмиванню грошей.

Про це інформує DW.

"Швейцарський орган із нагляду за фінансовим ринком FINMA виявив серйозні порушення з боку Gazprombank (Switzerland) Ltd - дочірньої установи російського "Газпромбанку". У поширеному в четвер, 1 лютого, повідомленні регулятор зазначив, що в якості покарання обмежив право банку залучати нових приватних клієнтів до подальшого розпорядження. Операції вже наявних клієнтів будуть перебувати під особливим наглядом", - йдеться у публікації.

Gazprombank (Switzerland) Ltd, за даними FINMA, недостатньо ретельно перевіряв транзакції з підвищеним ризиком відмивання коштів, чим порушував відповідні вимоги.

Підставою для розслідування стали дані так званих "Панамських документів" - матеріалів журналістського розслідування 2016 року, в центрі уваги якого перебували офшорні рахунки багатьох світових знаменитостей і політиків. У справі фігурують загалом понад 30 швейцарських банків, щодо яких FINMA  проводила розслідування.

Читайте також: У ЄС перевіряють чотирьох чиновників, згаданих у "Панамському архіві"

Регулятор покарав також PKB Privatbank SA Lugano через недостатню перевірку транзакцій в контексті корупційної справи навколо бразильського нафтового концерну Petrobras та будівельної компанії Odebrecht. FINMA заявив, що завершив розслідування на базі даних "Панамських документів".

Gazprombank (Switzerland) Ltd у прес-релізі зазначив, що приймає рішення регулятора, але водночас наголосив, що претензії FINMA стосуються переважно порушень, скоєних ще до 2009 року, - до часу, коли російський "Газпромбанк" купив установу та згодом перейменував її. Раніше банк називався Russian Commercial Bank Ltd та належав російському банку VTB.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-