Оновлену будівлю парламенту Канади зробили звуконепроникною

Оновлену будівлю парламенту Канади зробили звуконепроникною

Укрінформ
Під час реконструкції будівель федерального парламенту у Канаді були використані найсучасніші технології звуконепроникності робочих приміщень.

Про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

«Повітряні канали, що легко переносять звуки, були направлені таким чином, аби не проходити напряму крізь стіни. Двері, що пропускають звуки, були прибрані. Повітряні решітки між двома приміщеннями, - обладнані внутрішніми глушниками, які дають рухатися повітрю, але не звукам. Додаткові кроки були вжиті і для звукоізоляції коминів із димарями, що здіймаються на кілька поверхів угору», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Трюдо: Канада готова до припинення вільної торгівлі із США

Водночас при ремонті зали засідань експертам, навпаки, необхідно було максимально підвищити чутність, позбавившись відлуння.

Річ у тім, що приміщення збудованого на початку минулого століття парламенту в Оттаві відомі своєю гарною акустикою.

«Парламентський ресторан має сумну славу через стелю, яка чесно передає усі приватні розмови від столика в одному кінці кімнати до іншого... Виступи та дебати у конференц-залах, де щотижня збираються партійні засідання, можна почути у сусідніх вбиральнях, що змушує охорону закривати їх для журналістів, які прагнуть скористатися ефектом», - стверджується у статті.

Читайте також: В Австралії сотні таємних урядових документів опинилися у розпорядженні журналістів

CBC News додає, що наразі ремонт будівель на парламентському пагорбі у Оттаві вже коштував канадській казні у 2.5 млрд дол. Очікується, що на реалізацію усього проекту, який завершиться лише за 10 років, знадобиться ще майже стільки ж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-