У Гагаузії виступили проти включення євроінтеграції до Конституції Молдови

У Гагаузії виступили проти включення євроінтеграції до Конституції Молдови

Укрінформ
Керівник Гагаузького автономно-територіального утворення (південь Молдови) Ірина Влах виступає проти включення в Конституцію синтагми «європейська інтеграція» і наполягає на проведенні референдуму з цього питання.

Так глава Гагаузії прокоментувала рішення уряду Молдови, який схвалив законодавчу ініціативу про закріплення в Конституції вектора європейської інтеграції Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Питання щодо суверенітету країни і вектора розвитку держави мають вирішуватися на референдумі, а не в парламенті. Депутати можуть виступати з різними законодавчими ініціативами, проте уряд, в свою чергу, зобов'язаний запропонувати парламенту провести відповідний референдум», - зазначила Влах.

Читайте також: Прем'єра Молдови здивували заяви, що 80% експорту йде у Росію

Раніше група депутатів парламенту Молдови виступила з ініціативою про включення в Конституцію статті про європейську інтеграцію як стратегічний вектор розвитку держави.

Проти цієї ініціативи виступив і президент Молдови Ігор Додон.

Згідно із законодавством для внесення поправок до Конституції необхідні голоси 67 (зі 101) депутатів парламенту Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-