Австралійським військовим можуть заборонити фітнес-годинники

Австралійським військовим можуть заборонити фітнес-годинники

Укрінформ
Військовим сил оборони Австралії імовірно доведеться відмовитися від використання фітнес-браслетів під час розгортання підрозділів, оскільки їх програми показують місцезнаходження та пересування персоналу, який їх використовує.

Про це повідомляє видання The Australian. 

“Під час Другої світової війни все, що вам потрібно було робити – це цензура листування, щоб військові випадково не сказали комусь вдома те, чого вони не повинні. Однак сьогодні стає все важче гарантувати оперативну безпеку, оскільки все більше і більше продуктів підключено до Інтернету, відтак будь-які пристрої, які записують або передають інформацію, повинні залишатися вдома під час розгортання”, - заявив представник Австралійської оборонної спілки Ніл Джеймс.

Разом з тим він допустив, що у певних випадках військовослужбовці зможуть використовувати згадані прилади під час навчань в Австралії, однак їх носіння у закордонних місіях буде заборонено.

Читайте також: Аеропорт в Австралії запроваджує оплату криптовалютою

Як повідомляв Укрінформ, проблема набула розголосу після того як 20-річний студент Національної академії безпеки Австралії Нейтан Рузер опублікував у Twitter теплову карту активності у всьому світі користувачів Strava - соціальної мережі для бігунів та велосипедистів, які відстежують свої тренування за допомогою супутникової навігації. Ці дані можна перехресно зв'язати з картами Google, що дасть змогу легко визначити маршрути персоналу військових баз США на Близькому Сході та в Афганістані.

Також Пентагон переглядає протоколи безпеки через можливості фітнес-браслетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-