Канада не дозволить терористам посіяти розбрат - Трюдо

Канада не дозволить терористам посіяти розбрат - Трюдо

Укрінформ
Канада й надалі підтримуватиме мусульманську громаду та протистоятиме ісламофобії.

Про це йдеться у зверненні прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо з приводу перших роковин стрілянини у мечеті Квебек-сіті.

«Уряд Канади солідарний із канадською мусульманською громадою. Ми продовжимо боротися із ісламофобією й вживати дії супроти неї та інших форм ненависті і дискримінації, а також захищати різноманіття, що робить Канаду сильнішою», - сказав Трюдо.

Читайте також: Канада додатково виділить $180 мільйонів міжнародному освітньому фонду

За його словами, кривавий терористичний акт мав на меті «розхитання цінностей» усіх канадців.

«Цей терористичний напад був направлений проти усіх канадців. Його метою було випробувати нашу рішучість та розхитати наші цінності. Досягти цього не вдалося. Після стрілянини по всій Канаді виник рух солідарності, оскільки канадці об’єднувалися у засудженні теракту та протидії ненависті надією», - наголосив глава уряду Канади.

Читайте також: Напад на військову академію у Кабулі: загинули 11 солдатів

Він висловив переконання, що кривавий теракт не зможе похитнути єдність канадців.

«Рік по тому наш посил незмінний: ми сильніші разом. Незалежно від нашого вірування або місця народження, ми є рівнозначними членами нашої держави. Ми не дозволимо вияву нетерпимості розділити нас і применшити відчуття дому для канадців», - підсумував Трюдо.

Нагадаємо:рік тому в столиці канадської провінції Квебек місті Квебек-сіті нападник відкрив стрілянину у ісламському культурному центрі, позбавивши життів шестеро осіб і серйозно поранивши ще дев’ятнадцять. Зловмисником виявився 27-річний місцевий студент, який дотримувався ультраправих поглядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-