У Болгарії прокуратура візьметься за власників коштовної нерухомості

У Болгарії прокуратура візьметься за власників коштовної нерухомості

Укрінформ
Генпрокурор Болгарії Сотир Цацаров розпорядився провести перевірку походження грошей громадян, які стали володарями дорогого майна, включаючи автомобілі класу «Люкс» вартістю понад 250 тис. євро.

Про це повідомила керівник прес-центру прокуратури Рум'яна Арнаудова, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Мета розпочатої перевірки – встановити походження коштів, на які була придбана нерухомість. Прокуратура перевірить близько 500 громадян Болгарії», - повідомила Арнаудова.

Читайте також: Президент Болгарії стурбований станом системи нацбезпеки країни

Згідно з оприлюдненими Генпрокуратурою даними, тільки за 2015-2016 роки 245 осіб по всій країні набули майно вартістю від 250 тисяч до 400 тисяч євро, а 120 громадян купили автомобілі та інше майно, вартість якого перевищує півмільйона євро.

Під час розпочатої перевірки буде використана база даних МВС Болгарії, відповідно до якої на території країни зареєстровані 50 автомобілів «Майбах», 193 «Бентлі», 31 «Ламборджині», 68 «Роллс-Ройс» і 93 «Феррарі».

Читайте також: Президент Болгарії пояснив, чому не підписує антикорупційний закон

В ході перевірок, в яких безпосередню участь візьме і Національне агентство з доходів і податкового контролю, слідчі мають з'ясувати, де і в кого була придбана нерухомість, включаючи автомобілі, довідки про доходи та походження грошових коштів.

Якими будуть подальші кроки слідчих органів Болгарії, в Генпрокуратурі повідомлять після збору всієї інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-