Німецькі танки, геть із Курдистану: у ФРН ледь не зірвали брифінг уряду

Німецькі танки, геть із Курдистану: у ФРН ледь не зірвали брифінг уряду

Фото, відео
Укрінформ
Традиційний урядовий брифінг у Берліні в понеділок, ледве розпочавшись, був перерваний раптовим вторгненням нечисленної групи прокурдських маніфестантів.

Свідком незвичайної події стала кореспондент Укрінформу в Німеччині.

П'ять молодих хлопців з гучними криками зайшли до приміщення, куди можна потрапити лише за журналістським посвідченням, та розгорнули плакати і прапор курдського угрупування YPG, а також транспаранти, що засуджують політику експортного контролю уряду Ангели Меркель.

"Німецькі танки, геть із Курдистану", а також "Німецька зброя, німецькі гроші вбивають по всьому світу", - вигукували протестувальники і розкидали листівки. Акція тривала буквально кілька секунд, після чого молоді люди із словами "бувайте" залишили приміщення. Представники міністерств і відомств, а також журналісти, незворушно спостерігали за цією сценою.

Раніше прокурдські демонстрації проти турецької операції "Оливкова гілка" прокотилися рядом міст Німеччини.

Як раніше повідомлялося, у ФРН активно обговорюється тема того, що турецька армія у ході операції на півночі Іраку використовує танки німецького виробництва "Леопард". Понад 350 таких машин було поставлено Німеччиною Туреччині ще в 1990-х роках.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-