Польща хоче, аби США включили до санкційного списку Nord Stream 2

Польща хоче, аби США включили до санкційного списку Nord Stream 2

Укрінформ
Польща хоче, аби США включили до списку санкцій на будівництво газопроводу "Північний потік-2" (Nord Stream 2).

Про це в інтерв’ю виданню Dziennik Gazeta Prawna за результатами суботньої зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

"Так, ми говорили про Nord Stream 2. Ми (Польща) хочемо, аби будівництво газопроводу Nord Stream 2 потрапило під санкції американського закону від 2 серпня 2017 року, в якому йдеться про санкції проти Росії", - заявив Моравецький.

Він підкреслив, що нинішня інтерпретація цього закону держдепартаментом США є "неоднозначною, і Польщу це не задовольняє".

"Це дуже важливий пункт у переговорах із США. Тут йдеться не лише про енергетичну безпеку, але і про безпеку всього регіону", - підкреслив польський прем'єр.

За словами Моравецького, Тіллерсон під час переговорів визнав, що диверсифікація джерел енергопостачання має стати спільним пріоритетом для країн Центрально-Східної Європи.

Читайте також: Nord Stream поверне Європу до тотальної залежності від РФ – Грібаускайте

"США зацікавлені інвестиціями у розбудову інфраструктури, яка не лише дозволить приймати скраплений газ у Польщі і Хорватії, але і транспортувати його в подальшому до країн, які не мають доступу до моря",  - наголосив Моравецький.

В суботу Тіллерсон у Варшаві заявив, що Вашингтон і Варшава мають спільну точку зору на проект газопроводу "Північний потік-2", який підриває безпеку й енергетичну стабільність Європи і дає Росії інструмент політичного тиску. За його словами, протидія в реалізації цього проекту є у спільних інтересах США і Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-