Турецька армія посилила наступ на півночі Сирії

Турецька армія посилила наступ на півночі Сирії

Укрінформ
Через кілька днів поганої видимості через дощі та туман турецька армія посилила наступ на курдські "Загони народної самооборони" (YPG) на півночі Сирії. 

Турецькі військові разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) захопили стратегічно важливу гору Барсая на північному заході Сирії, заявили в армії Туреччини, повідомляє DW.

Водночас підтвердження цієї інформації з боку курдських "Загонів народної самооборони" поки що немає.

Ця гора є важливою, оскільки відділяє курдську провінцію Афрін від міста Аазаз, що контролюється турками. Кілька днів тому турецькі сили вже зайняли цю позицію, але потім були змушені її залишити. Турецькі військові повідомили, що гора була захоплена за допомогою авіаударів, через які загинуло близько десяти курдських бійців.

Тим часом президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган знову заявив, що Анкара має намір очистити від терористів весь свій кордон з Сирією. За його словами, сирійські біженці, які втекли на територію Туреччини, зможуть повернутися додому, як тільки кордон буде очищено від бойовиків.

Читайте також: У Афріні повідомили про 89 жертв турецьких бомбардувань

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, загалом з 20 січня, коли почався наступ Туреччини на сирійських курдів, загинули 42 цивільних, у тому числі 12 дітей. Більшість людей загинули внаслідок турецьких авіаударів.

Туреччина розпочала наземну операцію "Оливкова гілка" у неділю, 21 січня. Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) продовжили просування, розпочавши бойові зіткнення із загонами YPG.

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині "Робітничої партії Курдистану" (PKK), з якою турецька влада веде боротьбу всередині країни. Втім, курдські бійці співпрацювали із США в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-