Через повінь у Парижі евакуювали близько тисячі людей

Через повінь у Парижі евакуювали близько тисячі людей

Укрінформ
Через високий рівень води у Сені тисячу жителів французької столиці Парижа евакуювали.

Про це повідомляє Euronews

"На півдні французької столиці десятки прибережних будівель були затоплені водою, вимкнено електроенергію, а близько тисячі жителів довелося евакуювати", - йдеться у повідомленні.

У вихідні очікується, що максимальний рівень води підніметься до шести метрів. Рух човнів Сеною та автомобілів уздовж річки був закритий.

Зазначається, що повінь охопила не лише Париж, а ще й місто Ліон. Загалом у 13 з 96 адміністративних департаментів Франції оголошено попередження про повені.

Читайте також: В Європі через ураган "Фрідеріке" загинули шестеро людей

Як повідомляє RFI з посиланням на агентство Vigicrues, рівень води продовжить підніматися до понеділка. У восьми містах департаменту Сена і Марна було заборонено використання для пиття води з крану, закриті кілька шкіл, частково перекриті дороги. У департаменті Івелін в п'ятницю ввечері була евакуйована лікарня, де знаходилися 86 пацієнтів.

Разом з тим, Vigicrues змінило рівень небезпеки в паризькому річковому басейні з "помаранчевого" на "жовтий". У пониззі Сени, на території Нормандії, повені продовжаться на початку наступного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-