Тіллерсон: США і Польща проти “Північного потоку-2”

Тіллерсон: США і Польща проти “Північного потоку-2”

Укрінформ
Вашингтон і Варшава мають спільну точку зору на проект газопроводу “Північний потік-2” (Nord Stream 2), який підриває безпеку й енергетичну стабільність Європи і дає Росії інструмент політичного тиску.

Про це під час спільної прес-конференції в суботу у Варшаві з главою МЗС Польщі Яцеком Чапутовичем заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Польща і США разом виступають проти Nord Stream 2, який ставить під сумнів загальну безпеку й енергетичну стабільність Європи, даючи Росії ще одне знаряддя політизації енергетики”, - заявив Тіллерсон.

Він підкреслив, що цей спротив щодо “Північного потоку-2” є у “спільних стратегічних інтересах”.

“Ми глибоко віримо, що Польща, яка разом з усією Європою має засоби для диверсифікації джерел енергопостачання, є дуже важливою (країною) для довгострокової безпеки Європи. Тому ми також підтримуємо ініціативи щодо розвитку інтерконекторів, що дасть можливість досягнути цієї мети”, - підкреслив держсекретар США.

У свою чергу Чапутович наголосив, що під час переговорів польська сторона представила американській свій критичний погляд на газопровід “Північний потік-2”, який є “інструментом геополітичного тиску в регіоні”.

“Ми проситимемо наших американських союзників про підтримку нашої політики у цьому напрямі”, - заявив глава польської дипломатії.

Читайте також: Росіяни розраховували на скандал з боку України, але цього не сталося - Ар'єв

Він зазначив, що Варшава і Вашингтон мають спільний погляд на диверсифікацію джерел енергопостачання в Європі, зокрема і шляхом транспортування до Європи американського скрапленого газу і розвитку енергетичних проектів у рамках проекту “Трьох морів”.

Міністри заявили також, що сторони активно працюють над поглибленням військової співпраці, зокрема щодо купівлі Польщею американських зенітно-ракетних комплексів Patriot. Як зауважив Чапутович, польська сторона хоче не лише купити у США військове озброєння, але щоб і польський оборонно-промисловий комплекс міг завдяки цьому модернізовуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-