Гібридні методи агресії розмивають чіткі кордони між миром та війною - Картер

Гібридні методи агресії розмивають чіткі кордони між миром та війною - Картер

Укрінформ
Гібридні методи агресії розмивають чіткі кордони між миром та війною у сучасному світі.

Про це під час виступу у Королівському об'єднаному інституті оборонних досліджень у Лондоні заявив начальник Генерального штабу Збройних сил Великої Британії генерал Нік Картер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Викликає занепокоєння, що низка держав навчилися майстерно експлуатувати стики між миром та війною. Те, що є зброєю у сірій зоні, більше не повинне обов’язково стріляти. Енергія, гроші – у якості хабарів – корумпована підприємницька діяльність, кібератаки, політичні вбивства, фейки, пропаганда та справжнє військове залякування є прикладами зброї, що використовується для отримання переваг у цю еру «вічного змагання», - сказав Картер.

Читайте також: Найбільшу загрозу для Британії становить Росія – начальник Генштабу

На його переконання, це призводить до створення загроз для чинного світового порядку. «Заснована на правилах світова архітектура, що гарантувала нашу стабільність та процвітання із 1945-ого, наразі перебуває під загрозою», - зауважив генерал.

За його словами, це потребує «стратегічної відповіді». «Наразі ми постаємо уже не перед кризою чи серією криз, а перед стратегічним викликом, який вимагає стратегічної реакції», - підсумував Картер.

Він додав, що ключовим елементом цієї нової системи є Росія, яка навчилася відмінно використовувати сучасні методи агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-