Проблема секс-насильства в американському спорті дійшла до Конгресу США

Проблема секс-насильства в американському спорті дійшла до Конгресу США

Укрінформ
Комітет Палати представників Конгресу США з питань енергетики й торгівлі ініціює розслідування з приводу сексуального насильства в американському спорті після резонансного вироку лікарю Ларрі Нассару, якого засудили до 175 років за насильницькі дії по відношенню до понад 150 жінок, у тому числі олімпійських медалісток.

З цією метою Комітет уже відправив ряд запитів до Асоціації гімнастики США, Олімпійського комітету США, асоціації Тхеквондо й Університету штату Мічіган, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ці листи були відправлені після недавнього винесення вироку доктору Ларі Нассару за його зловживання по відношенню до понад 150 жінок та дівчат, а також після повідомлень минулого року зі звинуваченнями в сексуальній протиправній поведінці у асоціації Тхеквандо та звинуваченнями, оприлюдненими раніше 19 колишніми плавцями США щодо сексуального насильства", - зауважили в Комітеті. 

Читайте також: Екс-лікаря жіночої збірної США ув'язнили до 175 років через домагання

У цьому зв'язку підкреслюється, що така поведінка є "огидною, обурливою та викликає серйозну стурбованість з приводу захисту спортсменів від жорстокого поводження", а також неналежного поводження в спортивних організаціях. 

"Ці організації повинні мати механізми для забезпечення повного нагляду та запобігання подібним зловживанням", - заявив голова комітету конгресмен Грег Валден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-