США засудили угоду Росії з сепаратистами Південної Осетії

США засудили угоду Росії з сепаратистами Південної Осетії

Заява
Укрінформ
Офіційний Вашингтон виступив з категоричною позицією, яка засуджує ратифікацію в Росії угоди з сепаратистською владою Південної Осетії щодо створення спільних збройних сил.

На цьому наголошується в заяві речниці Державного департаменту США Хезер Науерт, оприлюдненій у п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати засуджують ратифікацію Росією угоди з де-факто лідерами сепаратистського регіону Грузії – Південної Осетії щодо спільних збройних сил. Ми не визнаємо легітимності цього так званого "договору", який не вважається дійсною міжнародною угодою", - наголошується в документі.

Як підкреслили в Вашингтоні, позиція США щодо Абхазії та Південній Осетії залишається незмінною. "Сполучені Штати повною мірою підтримують територіальну цілісність Грузії в рамках її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в заяві.

Читайте також: Тбілісі виступило із заявою проти військової угоди РФ-Цхінвалі

Через це США розглядають ратифікацію угоди "як невідповідну принципам, що лежать в основі Женевських міжнародних дискусій, учасницею яких є Росія". Сполучені Штати "наполегливо закликали" Росію відвести її сили на довоєнні позиції в рамках угоди про припинення вогню від 2008 року, а також скасувати рішення РФ про визнання незалежності грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-