Дуда не розуміє, чому Єврокомісія критикує польські реформи

Дуда не розуміє, чому Єврокомісія критикує польські реформи

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда заявляє про поступове налагодження порозуміння з керівними інституціями Євросоюзу щодо стану верховенства права у країні та водночас вважає, що у Єврокомісії однобічна позиція щодо цієї проблеми.

Про це польський лідер заявив під час дискусії «Центральна і Східна Європа: новий порядок денний для континенту?», що відбулася у рамках Всесвітнього економічного форуму у п'ятницю у швейцарському Давосі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я не розумію, чому наші перетворення і реформи у Польщі сприймаються антидемократичними. Але водночас аналогічні інституції в інших країнах ЄС є належними», - наголосив президент Польщі.

Читайте також: Дуда виступає за "діалог малої інтенсивності" з Росією

На його переконання, Єврокомісія щодо цієї проблеми посіла абсолютно однобічну позицію і не дослухається до альтернативних оцінок.

Разом з тим він наголосив, що нині між керівництвом Польщі та Єврокомісією діалог і порозуміння щодо цієї проблеми поступово налагоджуються.

«Кілька місяців тому діалогу не було. Був диктат з боку членів Єврокомісії. Зараз ситуація змінилася. Я не можу зрозуміти, чому вони такі необ’єктивні в оцінках ситуації у Польщі, наших реформ у сфері судочинства», - наголосив Дуда.

Він пояснив, що реформа судочинства у Польщі спрямована на створення інституцій з такими повноваженнями, які діють і в інших країнах ЄС, зокрема в Іспанії, Швеції.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія порушила проти Варшави розслідування у зв'язку зі звинуваченнями щодо невідповідності європейським принципам верховенства права реформи Конституційного суду у Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-