Американський експерт про санкції: Кремль не витримає викриття

Американський експерт про санкції: Кремль не витримає викриття "темного капіталу"

Укрінформ
Аби санкції проти оточення президента Путіна почали працювати, Захід має об'єднати зусилля та викрити «темний капітал» росіян. 

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив колишній координатор політики санкцій Держдепартаменту США, нині провідний експерт "Атлантичної ради" Деніел Фрід.

«Заходу необхідно організуватися, щоб розкрити темні грошові потоки росіян. Лондон, Маямі, Нью-Йорк - у цьому переліку багато місць. І меседж для росіян такий: якщо ми почнемо це робити, то ваша агресія матиме такі наслідки, які ви не зможете витримати», - підкреслив аналітик.

Він пояснив, що подібні санкції мають застосовуватися «швидко, болісно й без попередження». «Насправді, це не дуже практично, щоб люди знали раніше, що можуть потрапити під санкції, оскільки так вони переховають свої активи», - додав Фрід. 

Експерт вважає, що перспектива для російських олігархів та політиків опинитися в списку, безумовно, привернула увагу в Москві. «На мою думку, Конгрес робить усе правильно, трохи ортодоксально, втім це може бути переконливо. Мета санкцій полягає в тому, щоб продемонструвати Путіну та його людям, а також усім росіянам, що на російську агресію проти країн-сусідів і проти Заходу є потужна відповідь», - підкреслив він.

Читайте також: У Вашингтоні очікують оприлюднення "потужної" доповіді щодо оточення Путіна

Очікується, що у понеділок адміністрація США представить американському Конгресу так звану "Кремлівську доповідь" зі списком російських олігархів і високопосадовців, які формують вертикаль путінської влади. Дехто називає цей документ списком нових санкцій проти Росії. Доповідь представлять згідно із так званим законом CAASTA (Актом протидії противникам Америки через санкції). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-