Прем'єр Польщі стверджує, що країна приймає велику кількість біженців з Донбасу

Прем'єр Польщі стверджує, що країна приймає велику кількість біженців з Донбасу

Укрінформ
Польська держава робить свій внесок у полегшення напруженої ситуації на східному фланзі Європейського Союзу, приймаючи людей з Донбасу.

Так прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький, який бере участь у Всесвітньому економічному форумі у Давосі, відповів на запитання журналістів CNN про те, чому держава виступає проти прийняття приблизно 6200 біженців у межах ініціативи розподілу квот серед країн-членів ЄС, повідомляє Польске Радіо.

«Тому що деякі люди, схоже, забувають, що на сході України - війна і що велика кількість людей прибуває з Донбасу до Польщі», – заявив Моравєцький.

За його словами, це «безпритульні люди, до яких ми ставимося так, як до біженців».

Відповідаючи на запитання про невелику кількість біженців з країн Близького Сходу, яких мала би прийняти Польща, Моравєцький наголосив, що йдеться не про числа, а про те, як найліпше допомагати цим людям.

Прем’єр-міністр відзначив, що Польща допомагає їм на місцях і збільшує свої зусилля, аби бути присутніми у Сирії та Лівії - розв’язувати проблеми там, де вони виникають.

Читайте також: Прем’єр Польщі - за заборону організацій, що пропагують тоталітаризм

Як повідомлялося, на початку січня Матеуш Моравєцький заявив, що Польща допомогла розрядити напружену ситуацію на східних кордонах ЄС і прийняла "десятки тисяч біженців зі сходу України", а також понад мільйон українських трудових мігрантів.

За даними Посольства України в РП, упродовж 2016-2017 років загалом лише 88 українців отримали статус біженця, а 239 громадян України отримали статус особи, яка потребує додаткового захисту. У Польщі вже не вперше високопосадовці називають сотні тисяч трудових мігрантів з України, які платять податки і соціальні відрахування, біженцями, котрі перебувають на повному утриманні держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-