У Берліні почалися коаліційні переговори

У Берліні почалися коаліційні переговори

Укрінформ
У п'ятницю у Берліні партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС) і Соціал-демократична партія Німеччини (СДПГ) почали коаліційні переговори.

Вони проходять у штаб-квартирі ХДС, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Перед початком зустрічі, участь в якій беруть 15 політиків, лідери партій - Ангела Меркель (ХДС), Хорст Зеехофер (ХСС) і Мартін Шульц (СДПГ) - висловили оптимізм і запевнили у намірі завершити процес формування уряду максимально швидко.

У консервативному блоці сподіваються, що це вдасться зробити до 8 лютого.

"Люди чекають, що ми прийдемо до формування уряду.. Я з оптимізмом і рішуче йду на переговори, думаю, все вийде", - заявила голова Християнсько-демократичного союзу Ангела Меркель.

Читайте також: Продовження німецької коаліціади: Шульц отримав мандат

Голова СДПГ Мартін Шульц також підтвердив готовність провести переговори конструктивно й швидко, зробивши акцент на тому, що це послужить посиленню ролі Німеччини в Європі й у світі перед лицем нових викликів. "Ми готові створити стабільний уряд", - сказав він.

Переговори вестимуться по блоках тем у 18 робочих групах.

Вже пройшли 123 дні з моменту парламентських виборів, ніколи в історії Німеччини процес створення коаліції й формування уряду не тривав так довго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-