ЦВК Фіджі виключить із бюлетеня

ЦВК Фіджі виключить із бюлетеня "сатанинський" номер 666

Укрінформ
На Фіджі, де цьогоріч пройдуть парламентські вибори, місцева ЦВК вирішила виключити з єдиного виборчого бюлетеня номер 666.

Про це повідомляє австралійська телекомпанія АВС.

"Комісія одностайно схвалила, що номер 666 буде вилучено з бюлетеня для голосування на загальних виборах 2018 року", - зазначив у своїй заяві голова ЦВК Суреш Чандра.

Виборча комісія ухвалила згадане рішення після консультацій з усіма зареєстрованими на Фіджі політичними партіями, отримавши їхню всебічну підтримку – переважна більшість не має будь-яких сумнівів, що рішення про вилучення номера "666" пов’язане з його біблійними зв’язками та "сатанинськими" конотаціями.

"Це число пов'язане з антихристом у християнській вірі. На мою думку... для кандидата, який є християнином, залишити це число було цілком неприйнятним", - пояснив свою позицію щодо підтримки рішення ЦВК лідер новоствореної опозиційної партії "Єдиний Фіджі" Саванака Нарубе.

Читайте також: Канада відмовляє Венесуелу від позачергових виборів

Натомість інше виборче нововведення, згідно з яким кандидати у виборчому бюлетені будуть ідентифіковані лише за номером, а не прізвищем, зображенням, назвою партії чи її логотипом, було сприйняте критично.

У цьому контексті пан Нарубе сказав, що у бюлетені має бути більше інформації, щоб люди могли точно визначити кандидата, за якого хочуть віддати свій голос.

"Ми, в опозиційних партіях, зробили подання до виборчої комісії, аби у ЦВК дозволили використовувати хоч якийсь індикатор, що допоможе виборцеві зробити свій вибір ... деякі символи, певне зображення тощо, однак виборча комісія відмовилася", - заявив Саванака Нарубе.

Загальні вибори на Фіджі проходять за пропорційною системою з відкритими списками в єдиному загальнонаціональному багатомандатному виборчому окрузі, що складається з 50 місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-