У Давосі прем'єр Болгарії закликав прискорити євроінтеграцію держав Західних Балкан

У Давосі прем'єр Болгарії закликав прискорити євроінтеграцію держав Західних Балкан

Укрінформ
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов закликав міжнародне співтовариство підтримати і прискорити процес європейської інтеграції держав Західних Балкан. 

Про це глава болгарського уряду заявив під час зустрічей з лідерами світових держав на полях економічного форуму в Давосі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Існує одна несправедливість, яку Європа зобов'язана виправити - це держави Західних Балкан. Ці країни роблять усе необхідне, щоб відповідати висунутим вимогам, а ми - їхні сусіди, партнери, держави ЄС також зобов'язані зробити все необхідне для прискорення процесу їх інтеграції», - заявив Борисов. 

Болгарський прем'єр нагадав, що ще не усунуто всі наслідки воєн і катастроф, через які пройшли Західні Балкани в дев'яностих роках минулого століття. 

На його думку, в умовах підготовки країн Західних Балкан до членства в ЄС і НАТО їм необхідно надавати підтримку в розвитку транспортної, енергетичної й екологічної інфраструктури. 

Читайте також: Берлін збільшив інвестиційну підтримку західних Балкан

 На форумі в Давосі Борисов представив і пріоритети болгарського головування в ЄС: безпека і стабільність у сильній Європі, розвиток цифрової економіки і підтримка молодого покоління Європи

Особливу увагу прем'єр Болгарії приділив і питанням поліпшення відносин між Туреччиною і ЄС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-