Людиною року в Австралії стала квантовий фізик

Людиною року в Австралії стала квантовий фізик

Укрінформ
Напередодні Дня Австралії на Зеленому континенті традиційно обрали переможців національного конкурсу «Людина року».

Про це повідомляє телеканал АВС.

Головним переможцем цього року стала професор квантової фізики Мішель Івонн Сіммонс, роботи якої названо “доступом Австралії в космічну гонку комп'ютеної ери”. Науковець прибула в Австралію з Британії у 1999 році. П'ять років тому професор Сіммонс і її команда розробили перший у світі транзистор, виготовлений з одного атома, а також найтонший у світі провід. Сьогодні серед задумів науковця створення квантового комп'ютера. Таке відкриття має потенціал для революції в розробці лікарських засобів, прогнозування погоди, самохідних транспортних засобів та штучного інтелекту.

Професор Сіммонс стала першим не народженим в Австралії лауреатом премії “Австралієць року”.

У своїй промові з нагоди вручення нагороди, вона привернула увагу до теми жінок-науковців, наголосивши на унікальності жіночого мислення.

Читайте також: Українці Австралії першими вийшли на акцію "Відфутболь диктатора – зупини Путіна!"

Людиною року у номінації “Місцевий герой” став викладач математики у сіднейській школі старших класів Cherrybrook Technology Едді Ву. Він відомий своїм гумористичним інтернет-блогом з математики. У 2012 році Едді Ву почав викладати в мережу відеоролики з математики для студента, який був хворим на рак і пропустив багато занять. Сьогодні його відеоканал Wootube має понад 100 000 підписників і більше 8 мільйонів переглядів у цілому світі.

За словами викладача, освіта може радикально змінити траєкторію життя і вплинути на те, ким може стати і чого може досягти дитина, тому їх потрібно заохочувати до навчання різними методами.

Переможцем у номінації “Літня людина” став 70-річний науковець Грем Фаркхар. Син фермера з Тасманії, а сьогодні біофізик Австралійського національного університету Грем Фаркхар у 2017 році став першим австралійцем, який отримав Кіотську премію - еквівалент Нобелівської премії.

Він створив нові різновиди пшениці, які можуть вирощуватися за набагато меншої кількості опадів.

У номінації “Молодий австралієць року” перемогла 24-річная спортсменка Саманта Керр, котра в минулому році стала першою австралійкою, яка потрапила до фінальної частини конкурсу FIFA на кращого гравця року серед жінок. Окрім спортивних заслуг, Саманта Керр відома своєю діяльністю у сфері захисту прав жінок-спортсменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-