Прем'єра Молдови здивували заяви, що 80% експорту йде у Росію

Прем'єра Молдови здивували заяви, що 80% експорту йде у Росію

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп висловив здивування оприлюдненою російськими ЗМІ інформацією про те, що нібито 80% молдавського експорту йде на російські ринки.

Про це Філіп заявив під час подання в Кишиневі звіту про діяльність уряду за останні два роки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Я був здивований, почувши інформацію про те, що 80% молдавського експорту здійснюється в Росію. Наскільки мені відомо, 65% експортних поставок молдавських товарів і послуг здійснюються на ринки країн Євросоюзу", - зазначив прем'єр.

Глава молдавського уряду підкреслив при цьому, що "не потрібно бути особливим знавцем економічних показників, щоб зрозуміти, що це - дезінформація".

Читайте також: У Молдові вимагають виходу країни з СНД

У неділю, 21 січня, в ефірі одного з російських телеканалів журналістом була оприлюднена згадана прем'єром інформація. Декількома днями раніше російській журналістці Іраді Зейналовій було заборонено в'їзд до Молдови, проте минулого тижня журналістка все ж прилетіла до Кишинева на особисте запрошення президента Ігоря Додона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-